Loopband kopen

4 voordelen van het thuis trainen met gewichten

Dumbbells zijn de meest handige en praktische trainingsmiddelen om spierkracht op te bouwen. Je kunt dumbbells makkelijk thuis gebruiken, maar ook in vrijwel alle sportscholen. Er zijn oneindig veel oefeningen die je kunt doen met dumbbells.

Dit artikel helpt je om de voordelen van een dumbbell workout in te zien, en je te motiveren om thuis of in de gym te gaan trainen. Verder hebben we ook een voorbeeld toegevoegd van een goede totale dumbbell workout dat je kunt volgen om je spierkracht op te bouwen.

Voordeel 1: Gemak

Het thuis trainen met dumbbells is veel praktischer dan in de sportschool. Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer naar een andere ruimte te lopen, te wachten tot de gewichten weer ‘vrij’ zijn. Tegelijk kun je thuis altijd trainen wanneer je maar wilt, terwijl je op de sportschool gebonden bent aan bepaalde tijden.

Voordeel 2: Tijd

Het trainen met gewichten thuis is niet alleen praktischer, het kost ook een stuk minder tijd! Het is eenvoudiger in te plannen in een druk schema, dan wanneer je een bezoek moet brengen aan de fitness. Het enige wat je voor een workout thuis nodig hebt is een paar dumbbells en een klok. Tegelijk hoef je niet te reizen naar de sportschool. Zo kost het trainen thuis je dus een stuk minder tijd!

Voordeel 3: Flexibiliteit

Wanneer je thuis traint met gewichten, kun je veel verschillende dingen ‘doen’ tijdens je training. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete TV show kijken terwijl je je oefeningen doet. Of waarom doe je niet even een paar oefeningen met gewichten, terwijl je wacht tot het eten gaar is? Thuis doe je wat je wilt tijdens je training!

Voordeel 4: Gratis

Misschien wel het grootste voordeel van het trainen thuis, is dat het gratis is. Je hoeft nergens een duur abonnement af te sluiten en inschrijfkosten te betalen. Het enige wat je nodig hebt is een paar dumbbellls en je kunt starten met trainen.

Ideale Beginnerstraining

Volg de training en oefeningen van hierboven en je zult snel resultaat zien!